А.Герджиков: Левски е фалшив герой, раздут от Иван Вазов! Истинският е инж. Шевалас – строил пътища и железници, като Бойко Борисов...

 

 „Васил Левски не е истински герой! Образът му е раздут и напомпан от Иван Вазов“. Това коментира ректорът на СУ проф.Анастас Герджиков в интервю за турска телевизия, свързано с предизборната кампания сред изселниците ни.


„Само няколко години след Освобождението никой не е помнил Левски. Нито Бенковски, нито другите „балонджии“ на националното ни освобождение. Точно в този момент най-големият български писател Иван Вазов решава, че е време да се създадат национални икони, нещо като народни „супермени“, които да укрепят националното самосъзнание на българите в прясно създадената им държава. Икони, пред които народът да се кланя, разказва професорът, превърнал се в кандидат на ГЕРБ на предстоящите избори, а по-преди е бил зам.-министър в кабинет на Борисов.
Така се ражда „Епопея на забравените“. И забележете, че тя се нарича „на забравените“, посочва Герджиков. Иван Вазов сам признава, че тези хора са забравени и той пише, за да ги героизира и рестартира като исторически субекти. И тъй като Вазов е най-големият и четен български писател тогава, от Епопеята се раждат легенди, на които се кланяме и до днес, обяснява ректорът на Алма Матер.

„Априлското въстание доказва колко бутафорен герой е Левски. То се вдига от Бенковски, който се опира именно на комитетите на Левски. И какво се получава – надигат се само няколко села в Подбалкана. Турците дори не ползват армията си за потушаване на бунта. Изпращат местните черкези и башибозук, и те бъзро се оправят с няколко стотин въстаници.“ – обясни професорът.
„Забележете, че извън тия няколко села, в останалата част на България дори не са чули за въстанието. В Русе българите си отварят дюкяните и търговията си върви. В Македония няма пукнала дори една пушка“.
„В същото време, Левски е изкаран едва ли не титан на освободителното движение, който съборил Османската империя. Това е абсолютна историческа недомислица, а Иван Вазов днес можеше да е сценарист на „Жената-чудо“ или на „Отмъстителите“.
След което професорът-ГЕРБаджия обясни кой е истинският герой:
„Истинският герой на България е не Левски, а далеч по-малко известния инж. Шевалас. Той е швейцарец и е строил пътища, железници и паркове. Именно той е съградил България. А днес продължител на делото му е Бойко Борисов. И ние, днешните българи трябва да оценяваме какво постига Борисов и да го подкрепяме“, завърши Герджиков...


4udoslav
03.10.2021

Ако искате да подкрепите праведното ни дело да борим мафията (bitcoin): 1FrZsEDQu7UZjJ2Fej8VntDeW9xk8zr8o

Източник:  https://write.as/4udoslav/a-gerdzhikov-levski-e-falshiv-geroi-razdut-ot-ivan-vazov-istinskiiat-e-inzh


Comments

  1. Те едни пъщища,то селските такива са по качествени от неговите магистралки

    ReplyDelete
  2. Появи се Втори , както Проф. Божидар Димитров , който последно отричаше някои доказани факти от учебниците по Българска история ! Сега пък проф. Герджиков ни
    сервира поредната ЛЪЖА !

    ReplyDelete

Post a Comment